vx800.coolcastle.com Forumindex vx800.coolcastle.com
Nederlands/Belgische VX800 Club
 
 CalendarCalendar   FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 
Coppermine 

Calendar
CalendarCalendar
Do Jan 18 2018
Vr Jan 19 2018
Za Jan 20 2018
Zo Jan 21 2018
Ma Jan 22 2018
Di Jan 23 2018
Wo Jan 24 2018
Het is nu Vr Jan 19, 2018 08:28
Tijden zijn in UTC + 1
 Forumindex » Vakantie, recreatie & toeren » Waar is wat te doen
Meerdaagse Thuringen Meerdaagse Thuringen" size="small">
Moderators: Moderators
Dit subforum is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten of onderwerpen is niet mogelijk.   Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk. Pagina 1 van 1 [2 Posts] Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp
Auteur Bericht
bear51
donateur
donateur


Geregistreerd op: 01 Jun 2006
Berichten: 422
Woonplaats: Apeldoorn

BerichtGeplaatst: Wo Sep 24, 2014 17:42    Onderwerp:   Meerdaagse Thuringen Reageren met citaat

Meerdaagse Thuringen.

Zondag 7 september ’14
Vanuit de VX club is een aantal jaren geleden de meerdaagse ontstaan, echter is de belangstelling voor deze tocht steeds minder geworden. Dachten we lange tijd dat Wim en ik dit jaar de enige deelnemers zouden zijn, een paar weken voor vertrek bleek ook dat Wim de Wilde graag mee wilde. Prima toch?
De deelname van mijzelf werd echter steeds onzekerder, vanwege een geïrriteerde tussenwervelschijf die mij ernstig hinderde. De uitstralende zenuwpijnen naar beide billen en dijen is soms erg hinderlijk. Maar desondanks heb ik toch besloten mee te gaan. Motorrijden is uiteindelijk de enige houding die geen hinder geeft. Dus....
Vanwege de ervaring opgedaan op de terugreis uit Tsjechië, hadden Wim en ik besloten dat we naar het Thüringerwald zouden gaan.
Met een aantal geleende routes in de Garmin zouden we zondagmorgen 7 september zo rond 8 uur op pad gaan. Ware het niet dat ik wat lichamelijke opstartproblemen had waardoor ik een kwartiertje te laat bij Wim en Wim was.
Eerst een lekker stuk over de snelweg en bij aankomst in het Sauerland binnendoor.
En precies als toen we vorig jaar in deze streek reden begon het hier te miezeren. Wel jammer, want dan gaat het tempo natuurlijk omlaag. Nog een klein stukje over de A7 en zo rijden we het Thüringerwald in. En nu regent het serieus pijpenstelen, maar te weinig om de regenbroek aan te trekken, als dat zonder stoel al zou zijn gelukt met mijn zere rug en benen. Zo rond half vijf komen we bij het Hotel Saarloos am Rennsteig aan. Van hier uit moesten we de weg nog vinden naar Hotel Am Schlossberg om de sleutel op te halen en dus wilde Wim nog even polshoogte nemen en schat de afstand tussen twee paaltjes eventjes verkeerd in en rijdt met zijn koffer tegen een paaltje en verliest zijn evenwicht. Shit. Schade; een scheur in de kuip en een afgebroken remhendel. Kan gelukkig wel gewoon verder.
In Hotel Am Schlossberg halen we de sleutel en krijgen we de Wifi-codes en spreken we af dat we hier de maaltijden doen.
De hotelkamers zien erg goed uit. Lekker ruim en schoon. Die van Wim de Wilde is wat groter met een bank, maar het komt niet bij ons op dat we de sleutels hebben verwisseld en dat de grootste kamer eigelijk voor mij en Wim bedoeld was. Ach wat! We hoeven er alleen maar te slapen Zitten doen we wel in de grote kamer.
's Avonds lopen we de 800 meter naar het andere Hotel maar dat was niet zo’n goed idee. Morgen ga ik met de motor!
Lekker gegeten. Dat wel. Maar terug was nog erger zo heuvelopwaarts.
Later op de bank wordt er beslist dat we niet naar het voormalig concentratiekamp “Büchenwald” zullen gaan omdat dat met mijn manier van lopen wel eens niet goed zou kunnen gaan. Wel jammer, maar we komen hier misschien nog wel eens.
Morgen nemen we eerst de route met de snelle bochten. Zo is de route tenminste genoemd door diegene die hem op de site heeft gezet.
Nog wat drinken en eten van de enorme voorraden die ons zijn meegegeven en dan lekker slapen. Het is rustig in het Hotel; we zijn de enige gasten!

Maandag 8 september ’14
Om precies 8 uur zijn we in de eetzaal en worden we vergast op een prima gevuld ontbijtbuffet, waar nog wel 10 mensen van hadden kunnen eten. Of de jonge mannen een roerei lussen? Ja hoor! Graag.
Komt er een schaal met roerei op tafel waar ook nog wel 3 man van hadden kunnen eten. Beetje overdadig, maar we laten het ons smaken.
Dan; zo tegen half 10, vertrekken we. Ik zou voorop, maar zoals zo vaak liet op dat moment de GPS me in de steek. Een route van een halve kilometer had ik niet ingeladen! Gelukkig is Wim weer de reddende engel en rijden we weg. We wisten dat het eerste stukje zou zijn afgesloten, maar er was een omleiding aangegeven dus dat zou wel goed komen.
Nee dus, Uiteindelijk kwamen we bij dezelfde rotonde weer uit en besloten we eerst te tanken en dan terug te rijden naar het beginpunt. We slaan het bewuste stuk over en rijden zomaar op de route.
Dat van die snelle bochten was wel helemaal waar! Prachtige bochtige wegen, lekkere ruime bochten en mooi asfalt. Druk is het ook niet, dus we kunnen ons uitleven.
Wim de Wilde doet dit echter voor de eerste keer en moet nog wat vertrouwen opbouwen. In Nederland mag je gemiddeld op de binnenwegen 60 km/u, maar hier is dat 100 km/u en dat is een groot verschil. We proberen de Wilde enige tips mee te geven en na de middag ga ik voorop rijden om ook even lekker een bocht te kunnen aanvallen. In de tussenliggende dorpjes komen we steeds weer bij elkaar en zo genieten we allemaal op onze eigen manier.
Wat een veel groter probleem was, dat we ’s morgens geen etablissement konden vinden die open was en moesten we onze koffiedorst lessen bij een benzinestation. Leven al die kroegen dan alleen van wintersport en vinden ze de enkele passant die op een ander moment van deze prachtige streek komt genieten niet belangrijk? Het moet haast zo zijn.
“s middags van hetzelfde laken een pak; pas in Schleusingen, op zo’n 40 km van het hotel, vinden we, ook nog omdat we om moeten rijden, een McDonalds die koffie en een broodje wil verkopen.
Uiteindelijk stoppen we dus veel te weinig. Dat gaan we morgen anders doen.
We komen lekker op tijd aan in het hotel en frissen ons op en rusten wat uit.
Wim en Wim hebben samen een heel gesprek terwijl ik lekker een boek lig te lezen.
Wim de Wilde komt met de mededeling dat hij morgen wel alleen op pad gaat zodat Wim en ik ons eigen tempo kunnen rijden. Wim en ik zijn daar tegen. Samen uit, samen thuis. En met nog een paar rij-technische tips wordt de discussie gesloten en gaan tegen zessen naar het eethotel. Ik op de motor, omdat ik dat stuk niet weer wil lopen en Wim en Wim met de benenwagen.
Na het eten bepalen we waar we morgen gaan rijden, luisteren nog wat naar muziek en gaan daarna lekker slapen.

Dinsdag 9 september

Weer om 8 uur aan het ontbijt, waar we nu een aantal mede gasten aantreffen. Het lijken sporters. Blijkbaar uit Italië en Duitsland.
Rond half 10 zitten we op de motor en weer zou Wim op kop vertrekken, maar nu liet zijn GPS ons in de steek. Ik neem de kop over en we rijden richting de Schneekopf. De een na hoogste top hier in de omgeving en we zijn uiterst benieuwd. Ondertussen is Wim druk bezig met zijn GPS, maar het lukt blijkbaar nog steeds niet, want hij blijft wat achter.
Wim de W en ik passeren ondertussen de parkeerplaats bij de Schneekopf, maar zien Wim niet meer volgen. Dus wij terug en vinden Wim bij de parkeerplaats hoofdschuddend op zijn motor zitten. Ik schrik omdat ik denk dat zijn motor de geest heeft gegeven, maar hij moppert gelukkig alleen nog steeds op zijn GPS.
We besluiten trouwens de Schneekopf links te laten liggen, want een wandeling in die richting zit er gewoon niet in en we vervolgen onze weg.
Lekker tempo en Iedereen kan goed volgen. Ik merk echter dat Wim niet reageert op mijn oproepen en constateer dat er iets niet in orde is met mijn microfoon. Kan er ook nog wel bij na de constatering gisteravond dat in mijn achterste remschijf een vijftal scheurtjes zitten. Zit niets anders op dan die te vervangen als we thuis zijn.
De omgeving is erg mooi en Wim besluit om even een paar foto’s te nemen, maar stopt zonder dat Wim de W en ik dat in de gaten hebben. En omdat ik hem dus ook niet heb gehoord missen we hem pas als ik een afslag verkeerd neem en weer terug rijdt naar de kruising in Kahlert. Ik ben in de veronderstelling dat Wim wel de goede weg heeft genomen en rijdt die dan ook tot de volgende afslag door met Wim de W achter me aan. Als we Wim echter niet zien waar we hem verwachtten besluit ik te stoppen en te bellen. Wim de W krijgt helaas geen contact en na een paar minuten besluiten we weer terug te rijden naar de kruising in Kahlert, maar halverwege gebaart Wim dat zijn telefoon gaat en we stoppen en krijgen eindelijk contact. Hij staat op L1137 bij het plaatsje Schönbrunn en omdat wij denken dat hij nog achter ons zit vanwege de wegaanduiding sturen we hem terug naar onze kruising. Maar er komt geen Wim.
Wim de W spreekt een andere motorrijder aan die hem verteld dat Schönbrunn een paar kilometer verderop ligt op de weg die wij eerder verkeerd op reden. Ja, maar die weg is toch niet L1137? Dat is volgens ons de K521. En door die spraakverwarring was Wim nog verder weggereden in plaats van dichterbij. Uiteindelijk sturen we een SMS dat we naar de doorgaande weg in Schönbrunn rijden en dat elkaar daar dan wel tegen moeten komen.
En dat gebeurt dan ook. Wim de W en ik rijden net een benzinestation binnen als Wim al aan komt rijden.
Hè, hè. Toch weer goed gekomen! We mopperen nog wat tegen elkaar en nemen een bakje koffie en doen onze behoeftes en besluiten we terug te rijden naar de kruising in Kahlert om daar de route weer op te pikken, maar eenmaal onderweg ontdek ik een kortere weg, de K521!, die ons uiteindelijk weer iets verderop op de route brengt.
1,5 uur verloren en ik ben benieuwd hoe de foto’s zijn geworden!
In Blechhammer vinden we een tentje waar een aantal Nederlandse motorrijders staan en ik besluit hier maar even pauze te houden en een broodje te eten. Ze maken hier uiteindelijk reklame met de echte Thüringer Brattwurst.
Maar onze collega motorrijders hebben bijna de complete voorraad al achter de kiezen en wij moeten het doen met een kale Bratt oder currywurst.
Dat de Nederlandse motorrijders hier niet waren weg te slaan en om de haverklap een flesje water kwamen kopen had alles te maken met de rondborstige en van een fors decolleté voorzien dame achter de toonbank die wel erg diep moest bukken om de flesjes onder de toonbank te pakken. Ach ja, mannen hè! Uùt van huùs!
We rijden verder met Wim op kop in noord-oostelijke richting en merken hier echt wel dat we in de voormalige DDR rijden. Soms erg troosteloze flatgebouwen in al even zo troosteloze plaatsen. We volgen even de voormalige grens tussen oost en west om uiteindelijk uit te komen bij het stuwmeer van de Tallsperre Hohewarte. Een stuwmeer dat in 1936 tot 1942 is gevormd door de afsluiting van de rivier de Saale. De stuwdam heeft een hoogte van 75 meter en een lengte van 412 meter. Bij de bouw moesten 250 mensen ergens anders naar toe en het dorp Presswits werd volledig onder water gezet.
Het krachtwerk levert 63 Megawatt. Hier nemen we nog een bakje koffie en beginnen aan de terugreis.
We moeten een beetje vaart maken, het is kwart voor vier, want we lopen fors achter op schema en bij Wim de W beginnen billen aardig te schrijnen en ook ondergetekende begint zijn armen te voelen. De rug voelt zich op de motor prima in zijn sas, want die geeft geen krimp. Ja, af- en opstappen en wandelen is niet het favoriete werk deze week, maar onder begeleiding van mijn twee kompanen val ik hierbij gelukkig niet om!
Bij Illmenau moeten we nog even van de route af en hoop ik eigelijk dat Wim de korste route naar huis neemt, maar die houdt stiekem de route vast. Ach; zover is het ook niet meer!
We hebben inmiddels weer contact; oorzaak was een niet goed in de houder zitten van de zend- en ontvangunit.
Een paar kilometer verder neemt Wim toch mijn advies over en steekt een stukje af en zo komen we rond half zeven in het hotel. Snel even douchen en dan maar weer op naar het Eethotel Am Schlossberg. Dit keer doe ik het weer lopend, want de beide Wim’s hebben een iets kortere route gevonden. Na eten mochten we gelijk afrekenen, zodat we dat niet morgenvroeg nog hoefden te doen. Kost je toch zomaar weer een half uur en Wim de W moest om 5 uur thuis zijn, vanwege een cursus die avond, dus de tijd was kostbaar.
Hierna nog even pinnen om Wim af te betalen en zo konden we onder het genot van pinda’s en Engels drop de dag nog even doornemen.
Evaluerend vinden we allemaal dat we ons goed door deze dag hebben geslagen ondanks dat we soms best wel even een beetje gas moesten geven. Een zere poeperd ten spijt, maar daar heeft Jack altijd wel een zalfje voor!
Het was nog lang gezellig op kamer 3!

Woensdag 10 september

Tassen pakken, ontbijten en dan naar huis.
Eerste stukje binnendoor om het af te leren en dan Snelweg A4, A7, A44, A2, A3, A1 en A50. Erg saai en soms erg snel, want op de Autobahn moet je je een beetje aanpassen.
Natuurlijk tussendoor wel even tanken en eten, maar om half vijf nemen we afscheid in Beekbergen en vervolgen wij ons ieders weg.
Mannen; bedankt. Het was gezellig en voor herhaling vatbaar.


Jack
_________________
't is niet altijd chroom wat er blinkt


<a> <img> </a>
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen Website bekijken
smuigerGeregistreerd op: 03 Mei 2014
Berichten: 78
Woonplaats: Koog aan de Zaan

BerichtGeplaatst: Do Sep 25, 2014 08:39    Onderwerp:   Reageren met citaat

Mooi verhaal. Het is dat ik in september altijd al een langweekend weg ga anders was ik zeker meegegaan Partyman
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Berichten van afgelopen:   
Dit subforum is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten of onderwerpen is niet mogelijk.   Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk. Pagina 1 van 1 [2 Posts] Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp
 Forumindex » Vakantie, recreatie & toeren » Waar is wat te doen
Ga naar:  

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum
You cannot post calendar events in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.
[ Time: 0.0995s ][ Queries: 12 (0.0070s) ][ GZIP on - Debug on ]